A Forma-1 korábbi hivatalos orvosa, Dr. Gary Hartstein a Twitteren durván kiosztotta Tom Coronelt, amiért a WTCC-ben versenyző holland pilóta szurkolói gyűjtést kezdeményezett, hogy ki tudja fizetni a Nürburgringen kapott 5000 eurós büntetését.

Dr. Gary Hartstein sosem nyugodt vérmérsékletéről volt híres, és hogy még mindig harap, ha valami nem tetsző esemény történik a motorsport világában, arra a napokban ismét tanúbizonyságot tett a Twitteren. Az F1 korábbi orvosaként nagy tiszteletnek örvendő szakember az elmúlt években még a pereskedéstől sem riadt vissza, és vitái során nyíltan felvette a harcot az FIA elnökétől kezdve Michael Schumacher menedzserén át bármelyik versenyzővel.

A nyilvános kioktatásban részesülő áldozatok közül legutóbb épp a Michelisz Norberttel a WTCC-ben szereplő Tom Coronel volt a soros, aki azzal verte ki a biztosítékot Hartsteinnél, hogy a Nürbugrginen kapott pénzbüntetését szurkolói adományokból akarja kifizetni. A hollandot azért bírságolták meg a sportfelügyelők, mert az időmérő végén az autóban ülve elővette telefonját, és a Facebookon élő videóban üdvözölte szurkolóit. Az FIA mindezt egy 5000 eurós csekkel díjazta, mely után Coronel az alábbi üzenetet osztotta meg közösségi felületén:

„Segítség! Az FIA megbüntetett 5000 euróra, mert a leintés után – szokás szerint – élő videót készítettem a Facebookon. Természetesen megértem, de az összeg azért mégiscsak túlzás. Emiatt szurkolói adománygyűjtésbe kezdek, és ha átlépjük az 5000 eurós határt, a különbözetet szétosztom a pályabírók között. Ha a közúton telefonál valaki vezetés közben, Németországban 60, Hollandiában pedig 230 euróra büntetik…”

Ám amíg Coronel túlzónak érzi bírságát, addig Gary Hartstein nagyon is helyénvalónak látja, hogy a versenyautóban mobillal babráló pilótákat keményen bünteti az FIA, ennek pedig a történtek után hangot is adott a Twitteren: „Szeretlek, Tom Coronel, de nem is tudom, melyik a nagyobb baromság: használni a kib*szott mobilodat egy versenyautóban ülve, vagy pedig az emiatt kapott büntetésen nyavalyogni. Fogadd el, hogy (óriásit) hibáztál, fogd be a kib*szott pofád, állítsd le az adománygyűjtést, és viseld a büntetésed férfiként.”

Coronelt ugyanakkor nem nagyon hatotta meg az amerikai orvos kirohanása, hiszen a gyűjtés továbbra is zajlik, és az összeg már megközelítette a 3500 dollárt.