Az ötszörös F1-es világbajnok Lewis Hamilton öccse, Nicolas idén a brit túraautó-bajnokságban (BTCC) versenyez, de mivel ragaszkodik hozzá, hogy magának szerezzen szponzorokat, anyagi gondokkal küszködik.

 

A cerebrális parézissal küszködő Nicolas Hamilton megfogadta, hogy saját forrásból teremti elő a versenyzéshez szükséges költségvetést, ám a BTCC-idény végére problémákba futott bele.

Egyik szponzora kihátrált mögüle, és bár az F1-es Williamst is támogató ROKiT kisegítette egy hétvége erejéig, végül a 27 éves versenyző úgy döntött, inkább már nem fejezi be az aktuális évadot, és a következőre koncentrál.

„Miután az eddigi nyolc fordulón részt vettem, úgy döntöttem, hogy az utolsó két versenyhétvégén már nem szereplek a mezőnyben. Most megpróbálom összeszedni magam, és még erősebb formában visszatérni jövőre.”

„Köszönöm a partnereimnek, hogy támogatták az idényemet, rengeteget bizonyítottam magamnak, és azoknak is, akik kételkedtek bennem. Találkozunk 2020-ban, amikor motiváltabb és sikeréhesebb leszek, mint valaha.”

Lewis Hamilton öccse külön kitért arra, hogy milyen forrásokból finanszírozza versenyzését:

„Bár rengetegen találgatnak arról, honnan szedem össze a pénzt a versenyzéshez, nekem nagyon fontos, hogy saját magam teremtsem elő a szükséges összeget, hogy ezzel is motiváljak másokat.”