Miután a váltás nehézségei miatt Johann Zarco idő előtt elhagyta a KTM-et, a hasonló helyzetben lévő Jorge Lorenzo leszögezte, ő nem menekül el idő előtt a Hondától és továbbra is harcol a jobb eredményekért.

 

Eddig minden várakozást alulmúl Jorge Lorenzo hondás szereplése, a MotoGP háromszoros világbajnoka ugyanis még egyszer sem tudott a legjobb tíz között végezni, miközben csapattársa, Marc Marquez magabiztosan robog az újabb vb-cím felé.

Az idény során többször felvetődött, hogy küszködései fényében Lorenzo idő előtt bedobhatja a törülközőt, a pletykák pedig újra fellángoltak annak kapcsán, hogy Johann Zarco és a KTM útjai is hasonló okok miatt váltak szét.

Lorenzo korábban elmondta, a 2019-es szenvedések ellenére is a végsőkig küzd majd, és ezt Aragóiában is megismételte:

„Nagyon küszködök, ami természetesen nem teremt könnyű helyzetet. Nyilvánvalóan sokkal kevésbé vagyok boldog, mint amikor versenyeket nyertem a Yamahával vagy tavaly a Ducatival.”

„Egy igazi versenyző sosem lehet elégedett, amikor ennyire hátul végez, de én mindig is küzdő típus voltam, ezért minden áron megoldást akarok találni a problémákra, és a lehető legjobbamat nyújtani.”

„Sokan kérdezősködnek a témáról, de a fejemben fel sem vetődik annak lehetősége, hogy feladjam. Kétéves szerződésem van a Hondával, ezért itt folytatom, és majd meglátjuk, sikerül-e fejlődnöm.”

Lorenzo 14 verseny után a bajnokság 19. helyén áll, nem kevesebb mint 277 pontos lemaradásban éllovas csapattársától, Marqueztől.