Egy győzelmet és egy negyedik helyet szerezve Michelisz Norbert szenzációs teljesítménnyel Kínában átvette a bajnoki vezetést a WTCR-ben, de a magyar versenyző ezzel együtt is úgy érzi, nem neki áll a zászló.

 

Bizakodó hangulatban vágott neki Michelisz Norbert a WTCR ningpói fordulójának, és optimizmusa nem is volt alaptalan, hiszen végül azzal a megnyugtató tudattal hagyhatta el a helyszínt, hogy az első helyen áll a bajnokságban.

A magyar versenyző tudta, ez a forduló a Hyundai legjobb esélye, ezért igyekezett a maximumot kihozni lehetőségeiből, ami a győzelemmel és egy negyedik hellyel sikerült is.

Vészjósló azonban, hogy Yvan Muller két futamgyőzelmet is aratott Kínában, ennek köszönhetően pedig 16 pontra megközelítette Micheliszt, aki el is ismerte, inkább nagy riválisának áll a zászló a folytatásban:

„Csalóka a kép, hogy vezetem a bajnokságot, és akkor innentől minden sínen van. Hiába álltam az élre, Kína után sokkal összetettebb lett a kép, mint előtte volt, ugyanis az előny nem túl nagy.”

„Nem mi vagyunk lendületben, hanem a bajnoki címért Yvan Muller révén bejelentkező Link & Co, amelyben meggyőződésem, hogy még rengeteg tartalék van.”

„Én vagyok az első, de most úgy tűnik, leginkább neki áll a zászló – persze nem fogom hagyni magam!”

A túraautó-vb idei küzdelmeiből még három forduló, vagyis kilenc futam van hátra, így Michelisznek valóban nincs még nyert ügye, mindenesetre nem rossz érzés, hogy a bajnokság hajrájára a tabella éléről fordul rá.

A WTCR bajnoki állása 7 forduló után: 1. Michelisz 247 pont, 2. Guerrieri 232, 3. Muller 231, 4. Björk 209, 5. Azcona 188