Három BMW és négy Audi verseng majd a DTM és a Super GT közös novemberi versenyén, egyelőre azonban nem tudni, hogy mely pilóták vesznek részt az „álomfutamon.”

 

Felfokozott várakozás és lázas készülődés előzi meg a „SUPER GT x DTM Dream Race” elnevezésű versenyt, amelyben a japán Super GT és a DTM legjobbjai csapnak majd össze.

A két sorozat összefonódásáról évek óta pletykálnak, ám a puhatolózó megbeszéléseken túl nem sok konkrétum történt – ezért is nagy előrelépés a november 22-24-i verseny megrendezése.

Sok részletet eddig nem hoztak nyilvánosságra az érintettek, ám végre most elkezdtek szivárogni az információk, melyek közül az egyik legfontosabb, hogy a DTM hét autóval képviselteti majd magát a fúziós szuperfutamon.

A BMW három, az Audi pedig négy autót indít majd, és elvileg a héten az is kiderül, hogy mely versenyzők ülnek majd volán mögé a DTM mezőnyéből. René Rast már jelezte is érdeklődését, és kétség kívül sokat jelentene, ha a bajnok is ott lenne Fudzsiban.

A „Dream Race” két 55 perces sprintversenyt takar majd, amelyek során sem a versenyzőcsere, sem az újratankolás nem engedélyezett.

A Class One technikai szabályzat alapján az autókat tekintve csupán apró finomhangolásokra van szükség, így mindenki arra számít hangos sikerrel zárul majd a motorsport egyik fő attrakciójának számító november végi esemény.