Lesújtó véleménnyel van a WTCC-ről Sébastien Loeb, aki csak annak örül, hogy a sorozat krízisének köszönhetően saját istállójának nagyobb esélye van jobb eredményeket elérni. Ez persze nem jelenti azt, hogy meg is nézi a versenyeket.

 

Hogy a túraautó-vb (WTCC) nincs túl jó formában, az enyhe kifejezés, ugyanis a sorozat valóban több sebből vérzik, amit az is jelez, hogy idén már csak két gyári istálló és összesen 16 versenyző szerepel a mezőnyben.

A sorozat megítélésének az sem tesz jót, hogy nemcsak a gyártók, hanem az igazi sztárok is sorra szivárognak el: Sébastien Loeb már korábban kiszállt a WTCC-ből, míg az elmúlt éveket uraló José María López 2017-től váltott kategóriát.

A versenynaptár kialakítását is nehézkes lenne szurkolóbarátnak nevezni, hiszen a tavaszi dömping után három hónapos szünet szakítja meg a bajnokságot, vagyis minden jel arra utal, hogy a sorozat radikális átalakításra szorul.

A kilencszeres ralivilágbajnok Loeb is lesújtó véleménnyel van a WTCC-ről, amelynek versenyeit még annak ellenére sem nézi, hogy saját csapata van…

„Az eredményekre ránézek, többre viszont nincs időm. Nekünk jól jön a sorozat válsága, mert korábban López és a gyári Citroen mindig előttünk végzett. Az ő távozásukkal viszont most kiegyenlítettebb a bajnokság. Az autónk és a versenyzőnk jó, úgyhogy mi ebből profitálhatunk.”

A 2017-es idény a hosszú-hosszú nyári szünet után október 15-én folytatódik Kínában, és még négy forduló van hátra a bajnoki szezonból, melynek vb-trófeájára még Michelisz Norbert is esélyes.