Meredeken ível felfelé a 18 éves Kalle Rovanperä karrierje, aki gyorsaságával és érettségével máris ámulatba ejtette a ralivilágot. Egész évre szóló gyári ajánlat esetén a Skoda is elengedné szerződéséből a csodatinit.

 

Kalle Rovanperät máris mindenki a jövő nagy bajnokaként emlegeti, hiszen mindössze 18 éves kora ellenére máris 9 WRC-indulás szerepel a neve mellett, amelyeken nem is okozott csalódást.

A finn csodagyerek idén háromszor is a pontszerzők között végzett, a WRC2-ben pedig két győzelmének is köszönhetően az összetett harmadik helyén végzett.

Noha az idény elején hosszú távú szerződést kötött a Skodával, mindenki tudja, hogy csak idő kérdése, mikor kap ajánlatot valamelyik WRC-ben szereplő gyártótól, és ezt jelenlegi csapata is tiszteletben tartja.

„Noha hosszú távú szerződésünk van Kalléval, a korábbi években már bebizonyítottuk, hogy nem gördítünk akadályt az olyan tehetséges fiatalok elé, akik azzal állnak elénk: ’Van egy ajánlatom egy magasabb szintről’” – mondta a Skoda csapatmenedzsere, Pavel Hortek.

„Kalle káprázatosan tehetséges fiatal srác, szóval várjuk ki, miként alakul a jövője. Kockázatos nagy jóslatokba bocsátkozni egy mindössze 18 éves srác kapcsán, de remélem, hogy fejlődése töretlen marad, és egyre feljebb lép.”

Rovanperä ugyanakkor állítása szerint nem kapkod, mert nagyon jól érzi magát a Skodánál, és szívesen maradna néhány évig még a WRC2-ben is:

„Minden azon múlik, hogy alakul a következő szezon. Ha megfelelő mennyiségű tapasztalatot szerzek, és a sebességemmel sem lesz gond, akkor készen állok a tovább lépésre.”

„De senki sem tudhatja előre, mi történik majd, ráadásul szeretek az R5-össel harcolni a leggyorsabbak ellen, szóval azt sem bánnám, ha két-három évig még a WRC2-ben maradnék. Semmi sem sürget.”