Emma Kimilainen egészségügyi problémái miatt a hétvégén ismét versenyezhet Keszthelyi Vivien, a W Series egyik tartalék pilótája. A magyar lánynak ez lesz a második bevetése a női formakategóriában.

 

Továbbra sem jött rendbe Emma Kimilainen sérülése, így a finn versenyző a legutóbbi, zolderi hétvége után a misanói megméretést is kénytelen lesz kihagyni a W Series-ben.

Ez viszont azt jelenti, hogy a belgiumi fordulóhoz hasonlóan ismét a mezőnyben méretheti meg magát Keszthelyi Vivien, a sorozat egyik hivatalos tartalék versenyzője. A 18 éves lány Zolderben egy ütközés miatt nem ért célba, ezért örül, hogy Misanóban újra lehetőséget kap:

„Nagyon megtisztelő, hogy ismét rajthoz állhatok, hiszen a versenyzőtársaim közül én rendelkezem a legkevesebb tapasztalattal a formula-kategóriában.”

„Az idei szezonban az F3 Asian Championship Winter Series-ben minden tőlem telhetőt megtettem, hogy a hét futamon a lehető legtöbb tapasztalatot megszerezzem és úgy érzem, jól sikerült a felkészülés a W Series-re.”

A sorozat sportigazgatója, Dave Ryan szintén örül, hogy a tartalék versenyzők ismét megmutathatják, mit tudnak, mindazonáltal sajnálja a sérüléssel bajlódó Kimilainent:

„Csalódottak vagyunk Emma miatt, aki mindig gyorsan vezette az autót, várjuk vissza, amikor ismét egészséges lesz. Ezzel egy időben viszont örülünk, hogy lehetőséget biztosíthatunk a két tartalék pilótának, Sarah Bovynak és Keszthelyi Viviennek.”

„Mindkettejük szempontjából jó hír, hogy abban a tudatban utazhatnak el Misanóba, hogy mindkét szabadedzésen, az időmérőn és a versenyen is szerepelhetnek.”

A kizárólag női versenyzőknek kiírt W Series nyitó szezonjából eddig két verseny telt el, Hockenheimben a brit Jamie Chadwick, Zolderben pedig a holland Beitske Visser diadalmaskodott.