Véget ért a női formulasorozat, a W Series első idénye, és bár a visszhangok összességében pozitívak voltak, továbbra is sokan kritizálják a kategóriát. David Coulthard nem érti, hogy miért.

 

Befejeződtek a történelem első női formulasorozatának küzdelmei, így a szezont követően eljött az összegzés ideje, ám míg a sorozat irányítói szerint pozitív volt a nyitó évad, sokan még mindig rossz szemmel nézik a kategóriát.

Több olyan női versenyző van, akik szerint a sorozat épp ellenkező hatást vált ki működésével, mint ami a végső cél: egy hölgy pilótát eljuttatni a motorsportok legmagasabb szintjére.

A kritikusok úgy vélik, a csak nőknek kiírt kategória egyszerű pénzkidobás, és a sorozat működtetése helyett inkább azok karrierjét kellene támogatni, akik már eleve férfiak ellen versenyeznek.

A W Series vezetőségi tagja, a korábbi F1-es versenyző David Coulthard értetlenül áll a negatív hangok előtt, mert véleménye szerint kezdeményezésük plusz alternatívát jelent a kitörésre:

„A motorsportvilág magas rangú vezetői egyaránt nagyon pozitívak a sorozattal kapcsolatban, ám meglep, hogy néhány hölgy versenyző még mindig nem támogatja a koncepciónkat. Egyszerűen nem értem, hiszen mindnyájan ugyanazért a célért dolgozunk.”

„Vannak kezdeményezések, amelyek a legkisebb korosztály támogatását célozzák, ami nagyszerű, ám ha csak ez a koncepció létezne, azzal megtagadnánk a lehetőséget a jelenlegi felnőtt generáció tehetséges tagjaitól. Szerintem ez nem lenne helyes.”

„De mindannyian ugyanazt akarjuk, ezért közösen kellene cselekednünk, épp ezért nem értem, hogy gondolhatja bárki is, hogy a W Series nem nagyszerű kezdeményezés a motorsportban szereplő nők támogatására.”