A Formula E-ben egymás után másodszor is bajnoki címet szerző Jean-Eric Vergne beismerte, megfelelő ajánlat esetén elgondolkodna az F1-es visszatérésen, de csak akkor, ha topcsapat hívná.

 

Jean-Eric Vergne 2012 és 2014 között három évet töltött az F1-ben a Toro Rosso színeiben, ám az akkor rutintalan versenyző még nem tudott olyan teljesítményt nyújtani, hogy felhívja magára a topcsapatok figyelmét.

A Red Bull is inkább korábbi csapattársának, Daniel Ricciardónak szavazott bizalmat, így a francia pilóta jobb híján a Formula E-ben keresett menedéket, ahol az elmúlt években meg is találta számításait.

Egyre jobb teljesítményt nyújtva a 2017–2018-as bajnokságot már ő nyerte meg, és elmondása szerint már ekkor is megkeresték F1-es csapatok az esetleges visszatérésről.

Renoméját tovább javította azzal, hogy a kategória történetében elsőként egymás után másodszor is az összetett első helyén tudott végezni, de elmondta, az F1-be már csak akkor versenyezne, ha topcsapat hívná:

„Ha lehetőségem nyílna a Forma-1-ben versenyezni, erősen elgondolkodnék rajta, mert úgy érzem, most már képes lennék átütő sikereket elérni. De csak akkor térnék vissza, ha élcsapathoz mehetnék.”

„A fiatal versenyzőknek nagyon jó lehetőség a középcsapatoknál kezdeni, mert van idejük a bizonyításra, és arra, hogy felhívják magukra a topistállók figyelmét. Nekem azonban már nincs erre időm.”

„Az F1-ben ráadásul nagyon különös elvek alapján választják ki a pilótákat, tehát nem is gondolkodom ezen a kategórián."

"Csak akkor foglalkozom majd vele, ha konkrét lehetőség adódik, mert úgy vélem, a korábbiakkal ellentétben most már birtokában vagyok annak a tudásnak, amellyel sikeres lehetnék az F1-ben.”