Bár jó néhány pilóta a WEC-ben és a Formula E-ben párhuzamosan versenyez, a két sorozat mégsem hangolta össze jövő évi naptárát, így a dátumütközések fejfájást okozhatnak az érintetteknek.

 

Nemrég hozták nyilvánosságra a Formula E versenynaptárát a következő évadra, amelyben több esemény is ütközik a WEC futamaival.

Bár korábban a különböző sorozatok nem fektettek nagy hangsúlyt a dátumok összehangolására, az egyre nagyobb átfedések miatt ez most szükséges lett volna.

A WEC és a Formula E között ugyanis jelentős az „ájtárás”, például Jose Maria Lopez, Sebastien Buemi, André Lotterer és Sam Bird is érintett mindkét kategóriában. Nekik mind különbözőképp kell megoldaniuk a dátumütközéseket.

Lopez például elmondta, nála a WEC élvez majd prioritást a kritikus hétvégéken, Buemi viszont még nem döntötte el, mikor, melyik sorozatban szerepel:

„Nagyon összetett kérdés, mindig az adott versenytől függ majd. Néhány esetben a Formula E, néhányban pedig a WEC kerül az első helyre. Le Mans idején például egyértelmű, hogy a WEC-et választom.”

„Ami sajnálatos, hogy létezik egy külön tanács az FIA-n belül a versenynaptárak kidolgozására, mégsem próbáltak megoldást találni a dátumütközésre. Remélem, azért a későbbiekben még orvosolható lesz a probléma.”

A Formula E vezérigazgató-helyettese, Alberto Longo szerint sokszor nem is feltétlenül a versenyzőkön múlik a döntés:

„A Formula E már elég jelentős sorozat ahhoz, hogy a versenyzőknek fejtörést okozzon, melyik kategóriában szerepelnek a kérdéses hétvégéken.”

„De ez sokszor nem is az ő döntésük, hanem a csapatuké – attól függően, mi szerepel az adott szerződésben.”