Andrea Dovizioso DTM-es vendégszereplése után a MotoGP élő legendája, Valentino Rossi is megígérte, hogy hamarosan elfogadja a sorozat irányítóinak meghívását. Az olasz sztár követi a kategória eseményeit.

 

A DTM irányítóinak nagy álma volt, hogy a sorozat misanói fordulóján vendégindulóként összecsapjon a MotoGP két hazai sztárja, Andrea Dovizioso és Valentino Rossi, ám utóbbi idén nem tudott eleget tenni a felkérésnek.

Ez azonban nem jelenti azt, hogy a jövőben ne lenne nyitott egy hasonló kalandra, sőt, a hétvégén elárulta, ígéretet tett rá a DTM-et vezető Gerhard Bergernek, hogy hamarosan ő is felsorakozik a rajtrácsra valamelyik futamon:

„Gerhard már idén is hívott Misanóba, most azonban még nem tudtam eljönni. Viszont megígértem, hogy egyszer, a nem is olyan távoli jövőben, én is indulok. Most is végig követtem Dovi eredményeit.”

Az Audival versenyző Dovizioso végül nem is vallott szégyent, hiszen vendégszereplőként az első versenyen a 12., a másodikon pedig a 15. helyen ért célba. Amikor azt kérdezték, legközelebb szeretne-e Rossi ellen versenybe szállni, így felelt:

„Miért ne? Reálisabb lenne ellene versengeni, mint azok a srácok ellen, akik már régebb óta itt versenyeznek a DTM-ben. Nem lep meg, hogy figyelemmel követte a versenyhétvégét, mert szenvedélyesen szereti ezt a sportot, csakúgy, mint én.”

Tavaly vendégindulóként szerepelt a DTM-ben többek között Sebastien Ogier, Alex Zanardi és Mattias Ekström is.