Dale Earnhardt Jr. és családja ijesztő repülőbalesetet úszott meg, amikor magángépe letért a kifutóról, kigyulladt és teljesen kiégett Tennesee-ben az Elizabethon Municipal repülőtéren.

 

Csodával határos módon élte túl azt a balesetet Dale Earnhardt Jr., amelyben a korábbi NASCAR-sztár magángépe lángra kapott és kiégett.

A repülőgép az Elizabethon Municipal reptér egyik kifutójáról letérve néhány száz méteren át sodródott a füves területen, majd a létesítményt határoló kerítésnek csapódott.

Az eset során a repülőgép kigyulladt, ám a két pilóta mellett az exversenyző, valamint Earnhardt Jr. felesége, lánya és kutyája is ki tudott menekülni a lángoló roncsból.

A fedélzet tagjait vágások és horzsolások miatt a közeli kórházba szállították, de szerencsére ennél nagyobb sérüléseket senki sem szenvedett.

A helyi seriff közlése szerint a pilóták remekül kezelték a helyzetet azután, hogy a gép letért a kifutóról, és ennek is köszönhető, hogy  fordult át tragédiává a baleset.

Earnhardt Jr. a 2017-es visszavonulása óta az NBC szakkommentátoraként dolgozik, ám a történtek után ezen a hétvégén nem lesz ott a kommentátorállásban a NASCAR következő versenyén.

A csatorna közleményben ismertette álláspontját:

„Nagyon hálásak vagyunk, amiért Dale és családja, valamint a két pilóta már biztonságban vannak a baleset után."

"Miután kiengedték a kórházból, megbeszéltük Dale-lel, hogy a körülményekre való tekintettel ezt a hétvégét inkább családjával tölti.”