Hiába vezeti utcahosszal a tabellát, és robog zsinórban harmadik vb-címe felé a WTCC-ben José María López, az argentin klasszis 101 pontos előnye tudatában sem hajlandó visszavenni a tempóból, és újabb győzelmekkel akarja bebiztosítani a bajnoki trófeát.

 

 Elnézve a WTCC idei szezonjának első felét, a hajrát kis túlzással már meg sem kellene tartani, hiszen a címvédő José María López olyan magabiztosan vezeti a bajnokságot, hogy talán már fél kézzel vezetve is megnyerné harmadik vb-címét.

A hét versenyhétvége alatt az argentin klasszis 101 pontos előnyre tett szert legközelebbi üldözőjével, Tiago Monteiróval szemben, és nehéz elhinni, hogy ebből ne tudna megőrizni legalább egy egységet a hátralevő öt hétvégén. A WTCC mezőnye jelenleg egyhónapos nyári szabadságát tölti, López azonban elmondta, a pályára visszatérve ugyanolyan győzelemre éhesen küzd majd a következő futamokon is.

„Magabiztosnak érzem magam, de a jellememből fakad, hogy nem fogok hátradőlni – mondta a pilóta az AutoBild.es-nek. – A bajnokság sokkal keményebb, mint amit a tabella mutat, keményen harcolok, és a végén nem fog érdekelni, hogy száz, tíz, vagy egy ponttal nyerek-e. A lényeg, hogy megnyerjem a bajnokságot, ez a fő cél.”

López ezzel elmondhatná magáról, hogy az összes teljes szezonjában világbajnok lett a WTCC-ben, mivel a 2016-os szezon után búcsút int a sorozatnak, és tíz év után visszatér a formaautók világába. Az argentin klasszis a Formula E-ben folytatja pályafutását a Team DS Virgin színeiben, melynek azért is örül különösen, mert így a Citroen-család tagja marad:

„A szezon elején azt gondoltam, valószínűleg el kell hagynom a cégcsoportot, ami rossz érzésekkel töltött el. De az, hogy a DS-nek köszönhetően a család tagja maradok, nagy boldogsággal tölt el, mert már eleve sok korábbi WTCC-s szakember van a Formula E-ben, így ismerősök között lehetek.”