Új, ám rögtön hosszútávú és rendkívül gyümölcsözőnek tűnő együttműrködésre lépett az Aston Martin és a Silverstone Classic.

 

Eddig is kiemelkedő eseménye volt az autósport-naptárnak az idén július 26-29. között megrendezendő Silverstone Classic, amely tovább nemesedik, miután a rendezvény és az Aston Martin új, hároméves szerződést kötött, amely keretében az új Aston Martin Heritage Racing Festival Series egyik versenyét is megrendezik a legendás pályán idén nyáron.

Ebbe a szériába bármely, nem jelenleginek minősített Aston Martin-versenyautó benevezhet, így a DBR9s és a Vantage-széria GT2-, GT3-, GT4-, N24-, GTE-modelljei is. Ráadásul a 2019-es Silverstone Classic után nem sokkal, szeptemberben, Spában a Classic Six Hour-találkozón folytatódhat a sorozat, amelynek további három megállójáról tárgyalnak 2020-ra.

"Elképesztősn büszkék vagyunk, hogy az Aston Martin nemcsak a partnerünkké vált, hanem rögtön nálunk indítja el az új, lenyűgöző Aston Martin Heritage Racing Festival Seriesét - nyilatkozta a Silverstone Classic ügyvezető igazgatója, Nick Wigley. - Mindenki imádja az Aston Martinokat, és mivel az idei fesztiválnak sok tekintetben résztvevői lesznek, még nagyobb élménnyel szolgálhatunk minden érdeklődőnek."

Az Aston Martin és Silverstone együttműködésének másik eleme, hogy a márka nemrég a közelben nyitotta meg vadonatúj fejlesztő és tesztelő létesítményét.

Az új Aston Martin-sorozat programba illesztésével a Silverstone Classic immár 21 versenyes mamuteseménnyé nőtt, és idén az autósport majdnem egy teljes évszázadát igyekeznek felölelni, nevezett már ugyanis az 1920-as évekből való Bentley és 2018-as GT-autó is.

Mindezek tetejébe az Aston MArtin névadója lett Masters Endurance Legends-szériának, amelyben 1995 és 2012 közötti GT-k versenyezhetnek Silverstone-ban, majd a Paul Ricard-on, Monzában, Magny Cours-ban, a Nürburgringen és Spában: a szabályokhoz tartozik, hogy az egy-két versenyzős egységeknek a verseny 30. és 40. perce között végre kell hajtaniuk egy kötelező boxkiállást.