A KTM küszködése fényében Johann Zarco nem szeretné kitölteni kétéves szerződését, ezért kérvényezte, hogy az idény végén távozhasson a csapattól. A vezetők nehéz szívvel, de megértették döntését.

 

Nem jöttek be Johann Zarco számításai a KTM-nél 2019-ben: a francia versenyző legjobb eredménye a katalán futamon elért 10. hely, ő azonban sokkal többre vágyik annál, minthogy a pontszerző helyek végén küzdjön.

Mivel nem bízik a gárda 2020-as előretörésében, hosszas tépelődés után azzal a kéréssel állt a csapat irányítói elé, hogy a következő évad előtt engedjék el szerződéséből.

A márkát irányító Pit Beirer elmondta, Zarco a könnyeivel küszködött, de elhatározása olyan szilárd volt, hogy hiába is próbálták volna győzködni:

„Johann találkozni akart velünk, és kissé meglepődtünk, mert szokatlan volt, milyen hamar akarta a találkozót.”

„Aztán leült elénk igazán feszülten, könnyekkel a szemében, és elmondta, nem tudja tovább kezelni a kialakult helyzetet, és ki akar ugrani szerződéséből.”

„Ezek után nem igazán volt miről beszélgetnünk, mert a döntése annyira egyértelmű és világos volt. Szomorú pillanatok voltak, de nem akartunk az útjába állni, mert sportszakmailag érthető a döntése.”

Zarco egyelőre nem tudja, hol folytatja 2020-tól, de elmondta, mindenképp maradni szeretne a MotoGP-ben, és nem pontszerző helyekért, hanem dobogókért harcolni. A francia még kihúzza az év végéig a KTM-mel, aztán viszont új fejezet kezdődik életében.