Cal Crutchlow szerint a MotoGP éllovasa, Marc Marquez olyan ellenállhatatlan formában versenyez, hogy a többiek máris keresztet vethetnek bajnoki esélyeikre, pedig még csak az évad felénél járunk.

 

A téli tesztek után felfokozott várakozás előzte meg a MotoGP 2019-es idényét, mert az előzmények alapján úgy tűnt, legalább hét-nyolc versenyző eséllyel szállhat harcba a bajnoki címért.

A Ducati, a Suzuki és a Yamaha javuló formája, valamint a Honda erős versenyzőfelállása miatt valóban sokan reménykedhettek átütő eredmény elérésében, a címvédő Marc Marquez azonban hamar lehűtötte a kedélyeket.

A spanyol klasszis öt győzelemmel és három második hellyel nyitotta az idényt, miközben Amerikában is az első helyen állt, amikor bukott. Tempó tekintetében nagyon ritkán tudják megszorongatni ellenfelei, következetes teljesítményének köszönhetően pedig már 58 pontos előnyt épített ki.

Marquez formáját elnézve Cal Crutchlow szerint akár már ki is hirdethetik a spanyolt bajnoknak, hiszen nem várható, hogy az évad második felében gyökeresen változna a szezon képe:

„A bajnokságnak vége, sőt, valójában már négy versennyel ezelőtt befejeződött. Marquez még Mugellóban is a győzelemért harcolt, pedig ott tavaly nagyon küszködött.”

„Klasszisteljesítményt nyújt, és minden eddiginél jobban versenyez. Szerintem a motorja nem olyan jó, mint amilyen hatékonyan munkára tudja bírni.”

„Nagyon okosan versenyez, Németországban is megnyomta az első tíz kört, aztán a végén már csak arra ügyelt, hogy az előnyét beossza a célig.”

A Moto GP állása 9 verseny után: 1. Marquez 185 pont, 2. Dovizioso 127, 3. Petrucci 121, 4. Rins 101, 5. Vinales 85, 6. Rossi 80, 7. Miller 70, 8. Quartararo 67, 9. Crutchlow 67, 10. Espargaro 52