Az első téli sepangi teszt után bizakodó a hangulat a Yamahánál, ahol az elmúlt idényekben nem a várakozásoknak megfelelően alakultak az eredmények. Valentino Rossi szerint végre nincs tanácstalanság a csapatnál.

 

Örülhetnek Valentino Rossi szurkolói, az élő legenda ugyanis arról számolt be a MotoGP első előszezoni tesztje után, hogy csapata, a Yamaha egyértelműen előrelépett.

A korábbi években gyakran siklott félre a japán csapat adott szezonja a nem kellően hatékony fejlesztések miatt, Sepangban viszont a motor minden változtatásra úgy reagált, ahogy arra számítottak:

„Nagyon elégedett vagyok a csapattal, mert már nincs az a tanácstalan hangulat, mint a korábbiakban. Eddig is jöttek fejlesztések a Yamahától, de sosem lehettünk benne biztosak, mennyire hatékonyak. Jobb lesz a helyzet? Rosszabb? Sosem tudtuk.”

„Most viszont látszik egy világos irányvonal. Lehet, hogy amit kipróbálunk, azzal javul a motor, lehet, hogy romlik, de legalább világosan látunk. Időre van szükségünk, mert az ellenfeleink nagyon erősek, de optimistábbak vagyunk, mint eddig.”

A Yamaha az elmúlt évek küszködése után új projektvezetőt jelölt ki a csapat élére, ráadásul létrehozott egy európai központú tesztcsapatot Jonas Folger vezetésével. A változásoknak máris pozitív hatásai vannak, amit a másik versenyző, Maverick Vinales is megerősített:

„Az elmúlt években ez az első alkalom, hogy a teszten napról napra fejlődünk. Korábban vagy jó napunk volt, vagy rossz, most viszont folyamatosan haladunk. A versenyszimulációink igazán jól sikerültek, és egy gyors körön is közelítünk a legjobbakra.”