Május 5-én kezdődött volna az elektromos motorok világkupája, a MotoE első szezonja, ám a jerezi előszezoni teszten tűz ütött ki a boxutcában, és minden versenygép odaveszett. Ezzel az idénykezdet is tolódik.

 

Nagy izgatottsággal készültek a MotoE irányítói az elektromos sorozat első idényére, de a véletlen közbeszólt, egy jerezi tűzvészben ugyanis minden motor megsemmisült.

Szerencsére személyi sérülés nem történt, az anyagi kár viszont jelentős, és mivel pótolni kell az összes elektromos versenymotort, az időigényes folyamat miatt a május 5-re tervezett jerezi idénynyitót is törölni kellett a versenynaptárból.

A jerezi pályán a tüzet rövidzárlat okozta, a lángok pedig továbbterjedtek az akkumulátorokkal megpakolt garázsokban, így mind a 18 motor odaveszett. A MotoGP betétsorozatának bemutatkozására így az eredeti dátumhoz képest legalább két hetet várni kell.

„A promóter Dorna Sports, valamint minden partner elkötelezett, hogy a MotoE világkupa-küzdelme minél előbb elkezdődhessen. Máris keményen dolgozunk, hogy pótoljuk a tűzvészben elveszett anyagokat és motorokat.”

A hírek szerint a bajnokság így Le Mans-ban indulhat, az eredeti versenynaptár szerint pedig a Sachsenring, a Red Bull Ring és Misano szerepel még a programban – utóbbi helyszínen két futamot tartanak.

Nem kizárt ugyanakkor, hogy az elmaradt jerezi hétvégét megpróbálják máshol bepótolni, hogy az eredeti terveknek megfelelően ötfordulós bajnokság után hirdessenek végeredményt.