A nürburgringi forduló után újabb pozitív hétvégét zárt Michelisz Norbert Portugáliában, ahol a magyar versenyző többek között egy futamgyőzelemmel tovább csökkentette hátrányát az éllovas Esteban Guerrierivel szemben.

 

Újabb versenyhétvége, újabb Michelisz győzelem!

Meg tudnánk szokni ezt a tendenciát, hiszen, ha a magyar versenyző ilyen ütemben gyűjti a pontokat, akkor egészen a szezon végéig életben tudná tartani bajnoki reményeit, sőt, talán már ősszel az élre állna.

A Hyundai versenyzője Vila Realban rögtön az első versenyt megnyerte a pole pozícióból indulva, és bár a második időmérőn nem jött ki neki a lépés, összességében elégedetten értékelt egy első hely, egy kilencedik hely és egy kiesés után:

„Ha valaki azt ígéri, hogy 37 ponttal és egy futamgyőzelemmel zárom a WTCR portugáliai fordulóját, előre aláírtam volna. Ezért is érzem összességében rendkívül pozitívnak a Vila Realban történteket annak ellenére, hogy a vasárnapi második időmérő miatt borzasztóan csalódott és dühös voltam.”

Akkor forgalomba került Michelisz, így csak a mezőny sűrűjéből vághatott neki, és végül ütközött is, az első futamon szerzett győzelem azonban a későbbi küszködésekre is gyógyírt jelentett.

Ezzel a hétvégével a magyar versenyző ugyanis újabb lépést tett nagy álma, a bajnoki cím felé, így pozitív érzésekkel vághat neki a mezőny előtt álló nyári szünetnek:

„A pozitívumokra koncentrálok, hiszen csökkenteni tudtam a lemaradásomat a bajnoki éllovas Esteban Guerrieri mögött. Hogy most 24 ponttal van előttem, nem számít, mert még 12 futam hátra van a szezonból.”

„Az a célom, hogy a malajziai idényzáróra 15-20 pontnál semmiképp se legyen nagyobb a hátrány, mert akkor van igazi esély a címre. Az utóbbi időben kialakuló tendencia nekem kedvez, hiszen az élbolyból Vila Realban is én gyűjtöttem a legtöbb pontot, méghozzá nem az aktuálisan legerősebb autóval.”

„Érzem magamban az erőt, és a két hónapos szünetet sem töltjük tétlenül, tesztekkel is készülünk a harc folytatására.”

A WTCR élmezőnye 6 forduló után: 1. Guerrieri 231 pont, 2. Michelisz 207, 3. Björk 181, 4. Girolami 177, 5. Azcona 169