Pénteken és szombaton a Nürburgring Nordschleifén versenyez Michelisz Norbert, akinek célja, hogy a Hyundaion belül megőrizze jelenlegi vezető szerepét. A büntetősúlyok miatt nincs könnyű helyzetben a márka.

 

Különleges helyszín, különleges időbeosztás – a WTCR mezőnye ezúttal a Zöld Pokolnak is nevezett Nürburgring Nordschleifén csap össze, ahol pénteken egy, szombaton pedig két futamot rendeznek egyaránt háromkörös versenytávval.

A Hyundait a maximális büntetősúly és a teljesítmény-kiegyenlítő rendszer is nagyban hátráltatja, ezért a csapat versenyzőinek, köztük Michelisz Norbertnek nem lehetnek vérmes reményei a kiugró sikerre.

A magyar pilóta ezért csak azt tűzte ki célul, hogy továbbra is ő maradjon a legjobb hyundaios. Erről blogján fejtette ki álláspontját:

„A legutóbbi három versenyhétvégén én voltam a legjobb pontszerző a Hyundaion belül, és a legfontosabb célom, hogy a márkán belüli hierarchiában megőrizzem a jelenlegi vezető szerepemet.”

„Ezúttal előre nem jelenthetem ki azt, hogy automatikusan csalódott lennék, ha nem én gyűjteném a legtöbb pontot egy Hyundai volánja mögött, de mindenképpen ott akarok lenni a legjobb közelében.”

Michelisz tudja, nem lesz könnyű dolga, mert csapattársai jóval több rutinnal rendelkeznek a Nordschleifén, ami a magyar versenyző szerint döntő fontosságú lehet a hírhedt pályán:

„Érdekes, hogy a Hungaroring esetében sokszor megemlítjük, mekkora előnyt jelent a pályaismeret. A Nürburgringen ez sokszorosan igaz.”

„Ezért is mondom azt, hogy ha van olyan pálya a versenynaptárban, amelyen Augusto Farfus és Nicky Catsburg jelentheti a referenciát Hyundaion belül, akkor a Nürburgring mindenképpen ezek közé tartozik.

„Mindkettejüknek komoly múltja van a pályán a GT-karrierjüknek köszönhetően, 24 órás versenyeken is részt vettek itt. Úgy saccolom, hogy körülbelül hatszor-nyolcszor annyit mentek a Nordschleife sokszor hepehupás részein, mint Gabriele Tarquini és én.”