Nincs megállás a WTCR-ben, a ningpói hétvége után rögtön Vuhanban csap össze a mezőny. Michelisz Norbert örül, hogy a peches előzmények után rögtön lehetősége lesz javítani, de nem számít sétagaloppra.

 

Nem sikerült jól Michelisz Nobert első kínai versenyhétvégéje a WTCR-ben, mert múlt héten Ningpóban egy kiesés és egy 11. hely mellett csupán az 5. hely volt a maximum számára, így bajnoki lemaradása is nőtt.

Öröm az ürömben viszont, hogy a hétvégén máris javíthat, hiszen a mezőny marad Kínában, sőt Vuhanban már meg is kezdődtek az események. Bár a Hyundai magyar versenyzője örül, hogy újra autóba ülhet, nem számít könnyű hétvégére, melyet a második szabadedzésen elért 17. helye is mutat:

„ Borzasztóan nehéz versenyhétvégére számítok, ugyanis a kompenzációs súlyokat a korábbi három forduló eredményei alapján számítják, ami azt jelenti, hogy Vuhanban már kiesik a képletből Zandvoort, ahol a Hyundai pontot sem szerzett, és ami azóta a mi szempontunkból jó hatással volt a pluszsúlyokra.” 

„Enélkül maradunk a maximális plusz 60 kilón, de a második legnagyobb büntetősúlyt kapó gyártó már csak húsz kilót cipel majd. Ebből lehet akár egy Zandvoort 2 is: sajnos benne van a pakliban, hogy a Hyundai egyik leggyengébb versenyhétvégéje lesz a szezonban."

"De erre fel vagyok készülve, és bízom benne, hogy a korábbi hollandiai állomásnál több esélyünk lesz a pontszerzésre, mert a pálya ismeretlenségéből kiindulva itt több múlhat az egyéni vezetői kvalitásokon.”

Michelisz lemaradása 46 pont a bajnoki éllovas Gabriele Tarquini mögött, ezért nem jönne jól a vuhani szenvedés, ám bárhogy is alakuljon, a magyar versenyző nem adja fel, és a végsőkig küzd a bajnoki címért:

„Többször voltam már a mostanihoz hasonlóan nehéz helyzetben pályafutásom során, és mindig erősebben kerültem ki ezekből a szituációkból. Hiszek benne, hogy most is így lesz!”