A hétvégén fantasztikus győzelmet aratott Michelisz Norbert a legendás Nürburgring Nordschleifén, amelyen már régi álma volt a diadal. Ehhez azonban óriási kockázatot kellett vállalnia.

 

Bár a Hyundait érintő maximális büntetősúly miatt Michelisz Norbert nem vágott neki vérmes reményekkel a WTCR nürburgringi fordulójának, a magyar pilóta mégis rögtön az első versenyt megnyerte.

Már az is óriási meglepetést jelentett, hogy az időmérőn a második helyre tudta kvalifikálni magát, a futamon pedig villámrajtot véve mindenki csak bottal ütötte a nyomát. Ehhez a sikerhez azonban nagy kockázatvállalásra is szükség volt:

„Rendkívül erős kompromisszumot kötöttünk a hátsó leszorító erő tekintetében, a hátsó szárny beállítása igen lapos volt, aminek köszönhetően az egyenesekben megnőtt az autó végsebessége, de közben a gyors kanyarokban alig volt tapadás a hátsó tengelyen.”

„Emiatt nagyon nehezen volt vezethető az autó mindhárom futamon, borzasztóan koncentrálni kellett minden egyes féktávnál és gyors kanyarnál, hogy ne baleset legyen a vége, de mind a négy Hyundai-pilóta egyetértett abban: ezt be kell vállalnunk, hogy egyáltalán legyen esélyünk védekezni a hosszú egyenesekben.”

A nehéz körülmények között aratott győzelem a legendás Nordschleifén egyértelműen Michelisz személyes listájának elejére került:

„Azt is aláírtam volna, hogy idén egyetlen futamot sem nyerek meg, ha a végén én leszek a bajnok. Viszont volt egy helyszín, ahol már régóta nagyon szerettem volna a nyerni: a Nürburging. Nem túlzok, hogy egy álom teljesült be ezzel.”

A magyar pilóta a második versenyen a hetedik helyen ért célba, a harmadikon pedig ütközés miatt kiesett, ám a pénteki győzelem miatt összességében így is elégedetten zárta a nürburgringi fordulót:

„Már tudok a pozitív dolgokra fókuszálni, amiben a futamgyőzelem mellett a javuló rajtjaim is főszerepet játszanak." 

"Korábban volt, hogy győzelem ment el azért, mert ezen a területen nem tudtam a maximumot kihozni magamból, de újra beigazolódott, amiben mindig is hittem, hogy megéri kitartóan dolgozni, mert előbb-utóbb meglesz az eredménye.”

A WTCR élmezőnye 5 forduló után: 1. Guerrieri 215 pont, 2. Michelisz 170, 3. Björk 161, 4. Girolami 154, 5. Vervisch