A hétvégén Portugáliába látogat a WTCR mezőnye, ahol eddig Michelisz Nobert mindig dobogóra állhatott. A nürburgringi diadal után lendületben lévő magyar versenyző folytatná a tradíciót.

 

Biztató előjelekkel várhatja Michelisz Norbert a WTCR soron következő versenyhétvégéjét, mert a magyar versenyzőnek mindig is jól ment Portugáliában, ráadásul a legutóbbi fordulóban győzni tudott a legendás Nürburgring Nordschleifén.

A Hyundai pilótája 2015 óta háromszor harmadik, egyszer pedig az első helyen végzett Vila Realban, így természetesen azzal a céllal vág neki, hogy folytatódjon a remek hagyomány:

„Szeretném folytatni a Vila Realban megkezdett sorozatomat, azaz idén is legalább egyszer dobogóra állnék Portugáliában, de a legfontosabb célom továbbra is, hogy márkán belül a legtöbb pontot szerezzem.”

„Egyelőre a bajnokság állására nem figyelek, bár nyilván tudom, hogy jelenleg második vagyok és mennyi a hátrányom Esteban Guerrieri mögött, de 15 futammal a vége előtt ez teljes mértékben lényegtelen, még rengeteg dolog változhat.”

A Hyundainak mindazonáltal ezúttal sem lesz könnyű dolga, mert a teljesítmény-kiegyenlítő rendszer és a büntetősúly is ellenük dolgozik, Michelisz azonban a Nürburgringen bebizonyította, hogy ezt az akadályt is le tudja győzni:

„Alapvetően azt gondolom, hogy nem rosszak az esélyeink Vila Realban, mert a Hyundainak fekszik ez a pálya, és ugyanazzal a BoP-vel megyünk most, mint tavaly, amikor az első és a harmadik futamon is a márka pilótái győztek.”

„Most 10 kilóval leszünk nehezebbek, mint akkor a kompenzációs súlyok miatt, de igazán arra érdemes figyelni, hogy mindenki más könnyebb lesz, mint egy évvel ezelőtt.”

„Ezt figyelembe véve a Cuprát, a Volkswagent, a Link & Cót és a Hondát is nagyon erősnek érzem. Az első időmérőig nehéz megmondani, mennyire tudjuk ezt kompenzálni azzal, hogy a Hyundainak kedvez a pálya nyomvonala.”

A WTCR élmezőnye 5 forduló után: 1. Guerrieri 215 pont, 2. Michelisz 170, 3. Björk 161, 4. Girolami 154, 5. Vervisch 132