Sérülései miatt Jorge Lorenzo kihagyta a Moto GP legutóbbi négy versenyét, és a spanyol elismerte, ezen időszak alatt még pályafutásával kapcsolatban is súlyos kételyek kínozták. Mára viszont újra elkötelezett.

 

Nem kezdődött jól Jorge Lorenzo hondás kalandja 2019-ben, hiszen míg csapattársa, Marc Marquez toronymagasan vezeti a bajnokságot, addig Ducatitól érkező klasszis csupán a 19. helyen áll.

Ebben természetesen az is szerepet játszik, hogy asseni bukása miatt – mely során csigolyasérülést szenvedett – négy versenyt ki kellett hagynia.

A döcögős idénykezdet és a sérülés miatti kihagyás mentálisan is megviselte Lorenzót, aki elárulta, ebben a nehéz időszakban sok negatív dolog is megfordult a fejében:

„Két hatalmas bukás után természetes emberi reakció, hogy elbizonytalanodsz kissé. Először a montmelói teszten estem óriásit, aztán Assenben – ennyire még sosem ütöttem meg magam karrierem során.”

„A gerincsérüléseket ráadásul mindig nagyon komolyan kell venni, és amikor ezek a rossz dolgok megtörténtek, kételyeim támadtak az életemmel, a pályafutásommal kapcsolatban. De ilyen esetben szerintem természetes, hogy az ember elbizonytalanodik.”

Ebben az időszakban egyre többször kaptak szárnyra olyan pletykák, hogy az összeomló Lorenzo már jövőre visszatérne a Ducatihoz, ám a spanyol elmondta, mihelyst megpillantotta a fényt az alagút végén, sokkal optimistábban tekintett a jövőbe:

„Amikor kezdtem jobban érezni magam, a kételyeim elszálltak, és újra meggyőződtem arról, hogy vállalni akarom a kihívást. Miután kiderült, hogy a sérülés nem károsítja az egészségem, visszatért az önbizalmam. Felhívtam Alberto Puig csapatfőnököt, és biztosítottam elkötelezettségemről.”