A Volkswagen és az Alfa Romeo után a napokban az Audi is nyilvánosságra hozta versenyzőfelállását a WTCR-ben. A német márka autóit Frederic Vervisch, Niels Langeveld, Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay vezeti.

 

Bár a WTCR szezonnyitányáig még szűk két hónap hátravan, a mezőny szép lassan kezd formát ölteni. Az már régóta tudott, hogy Michelisz Norbert továbbra is a BRC Racing Hyundai színeiben versenyez majd, de riválisai kilétére is kezd fény derülni.

Az elmúlt hetekben már a Volkswagen és az Alfa Romeo is nyilvánosságra hozta pilótafelállását, most pedig az Audin volt a sor, amely két csapatot üzemeltetve négy versenyzőt alkalmaz.

Gordon Shedden és Jean-Karl Vernay a WRT Audi, míg Frederic Vervisch és Niels Langeveld a Comtoyu Audi színeiben száguld majd. Az Audi egyébként az elsők között volt, amely megerősítette, hogy idén is indul, mert hosszú távon is nagy potenciált lát a túraautó-világkupa küzdelmeiben.

Az Audi WTCR-programjáért felelős Chris Reinke elmondta, Langevelddel kiegészülve ütőképes négyesre számít idén:

„Úgy döntöttünk, az ügyfélprogramból is beveszünk egy sikeres versenyzőt az Audi Sport csapatába. Niels folyamatosan és következetesen jól teljesített az ADAC TCR Germany-ben az elmúlt két évben, amivel mély benyomást tett ránk.”

A WTCR 2019-es mezőnyének jelenlegi összetétele

BRC Racing Hyundai: Gabriele Tarquini, Michelisz Norbert, Augusto Farfus, Nicky Catsburg
Münnich Motorsport Honda: Esteban Guerrieri, Nestor Girolami 
Sebastien Loeb Racing Volkswagen: Rob Huff, Johan Kristoffersson, Mehdi Bennani, Benjamin Leuchter 
WRT Audi: Gordon Shedden, Jean-Karl Vernay 
Comtoyou Audi: Frederic Vervisch, Niels Langeveld 
Team Mulsanne Alfa Romeo: Kevin Ceccon, Ma Csing Hua 
Cyan Racing Lynk & Co: Thed Björk, Yvan Muller, Andy Priaulx, Yann Ehrlacher 
Honda: Tiago Monteiro