Az 52 éves Mark Blundell is csatlakozik idén a brit túraautó-bajnokság (BTCC) mezőnyéhez. A versenyző korábban háromszor is dobogóra állhatott a Forma-1-ben és Le Mans-ban is győzött.

 

Alaposan felkavarta az állóvizet a BTCC-ben a bejelentés, mely szerint a korábban a nemzetközi autósport csúcskategóriáiban is sikeres Mark Blundell idén csatlakozik a mezőnyhöz.

A versenyző 1991 és 1995 között négy éven át szerepelt a Forma-1-ben, és háromszor is dobogóra állhatott, miközben 1992-ben a Le Mans-i 24 órás viadalt is megnyerte.

Ezután a tengerentúli CART-sorozatban versenyzett az ezredfordulóig, majd visszatért Le Mans-ba is, jó ideje viszont már csak szakkommentátorként, illetve pilótamenedzserként tevékenykedett.

Noha néhány versenyen részt vett a VW Scirocco R-Cupban is, teljes szezont még nem futott zárt karosszériás autókkal, az 52 éves versenyző azonban elmondta, készen áll a kihívásra:

„Tudom, hogy sokat kell még tanulnom, de a BTCC-t irányító Alan Gow ezer éve rágja a fülem, hogy csatlakozzak a sorozathoz, és idén úgy voltam vele: miért is ne? Ha most nem próbálom ki, akkor valószínűleg már sosem.”

„Már tavaly is tárgyaltam néhány csapattal, de a megfelelő megoldásra vártam, és a Trade Price Racing and AmD Tuning épp ezt kínálta. Az autók egyenlők a BTCC-ben, az Audi pedig stabil alapra építkezik.”

„Tudom, hogy sok akadályt kell legyűrnöm, de amint felveszem a bukósisakot, szokás szerint beleadok apait-anyait.”

Idén Blundell lesz az egyetlen korábbi Forma-1-es pilóta a BTCC mezőnyében, de érdekesség, hogy az ötszörös világbajnok, Lewis Hamilton testvére, Nic is ebben a sorozatban szerepel majd.