Nyolcvan év sok idő, az autóverseny világában pláne, hiszen temérdek rekord születhett ennyi idő alatt. Prescottba a helyi „hegymászásra“ el is hívták a csúcsdöntögetőket.

 

Van a „Hegymászás Prescottban“ névre fordítható verseny Nagy-Britanniában, közelebbről Gloucestershire egyik dombján, ahol először 1938. május 15-én tartottak versenyeket. Magyarul idén a nyolcvanéves jubileumát ünnepli az esemény, habár nem tavasszal, hanem csak július 14-én rendezendő versenynappal.

Akkor viszont az elmúlt nyolc évtized rekordereit is elvárják a helyszínre, miközben 150 fős a teljes nevezési lista a különböző kategóriájú kupákra.

„Több mint huszan tervezik, hogy eljöjjenek – mondta Stuart Webster, a hegyet is tulajdonló Bugatti Owners' Club főtitkára. – Olyan napot szervezünk, amellyel méltóképpen megemlékezhetünk Prescott nyolcvanéves autósport-történelmére, beleértve a sok-sok rekorderünket.“

Eljön például a legelső rekorder, David Boshier-Jones és a testvére, Peter is, miként a meghívottak között szerepel David Franklin, Martin Bolsover, Martyn Griffiths, David Grace, Alister Douglas-Osborn, és a legutóbbi helyi bajnok, Scott Moran is.