A DTM irányítóinak régi vágya, hogy minél több klasszikus európai helyszínt tegyenek a versenynaptárba, és 2020-ban fontos lépést tettek e tekintetben, hiszen a sorozat történetében először Monzába is ellátogat a mezőny.

 

Kiváló időszakot él most át a legendás Monza, amelyről hosszú bizonytalanság után kiderült, hogy nemcsak a Forma-1-et látja vendégül még legalább öt évig, hanem a DTM 2020-as versenyének is helyszínéül szolgál majd.

Ami az olasz pályákat illeti, a sorozat korábban Mugellóban, az Adria Racewayen és Misanóban versenyzett, a leghíresebb és legpatinásabb Monzába viszont jövőre látogat el először.

A DTM-et irányító Gerhard Berger izgatottan készül az első látogatásra:

„Minden motorsportrajongó egyetért abban, hogy Monza legendás helyszín. A pálya karakterisztikája ráadásul lehetővé teszi a nagy tempó mellett zajló kerék-kerék elleni küzdelmeket, és remek előzési lehetőségeket is kínál.”

Berger maga is számos alkalommal versenyzett a legendás pályán – többször ráadásul a Ferrari színeiben – így pontosan tudja, milyen érzés Monza hosszú egyenesein száguldani, amelyekben a 295 km/órás sebességet is elérhetik a DTM-ben szereplő autók.

A monzai pálya ügyvezető igazgatója, Pietro Benvenuti is örül annak, hogy az év fénypontjának számító F1-es nagydíj mellett egy másik nívós sorozat versenyhétvégéjének is otthont biztosíthatnak:

„Most először látogat el a DTM Monzába, és büszkék vagyunk rá, hogy ezt a sorozatot is vendégül láthatjuk. Az ilyen versenyek hozzájárulnak a pályánk további fejlesztéséhez."

"Olyan eseményt szeretnénk kerekíteni, amely nem csupán a pályán zajló történésekre fókuszál, hanem korábban nem látott élményeket nyújt a nézőknek.”