Az utóbbi húsz év legnagyobb raliversenyére kerülhet sor jövő novemberben.

 

Amilyen őrültnek tűnik a 2019. november 21–25. közé tervezett Roger Albert Clark Rally menetrendje és útvonala, olyan sokaknak tetszik: több mint egy évvel előtte 60 csapat jelentkezett már a 130 helyesnek megálmodott rendezvényre.

„Elképesztő az érdeklődés, főleg, ha számba vesszük, hogy majd’ tizennégy hónap van a startig – nyilatkozta Colin Heppenstall, a rali igazgatója. – És nemcsak a versenyzők reakciója fantasztikus, hanem a leendő személyzet és a drukkerek részéről is nagyszerű visszaigazolásokat kaptunk, nem beszélve a lehetséges üzleti partnerekről, ami nagyon jó hír, mert ennek az eseménynek hihetetlen anyagi és logisztikai igényei lesznek.“

Utóbbi megállapítássa aligha lehet vitatkozni. 

Az elképzelések szerint a Roger Albert Clark Rally jővőre egy csütörtök este startolna, Brightwellsben vagy Leominsterben, ami főhadiszállásként is szolgálna az adminisztrációhoz. Az első szakasz több mint húsz mérföldes volna a sötét erdőben. 

Pénteken még negyven-negyvenöt mérföld jönne délutáni célbaéréssel, hogy utána le lehessen bonyolítani a transzfert északra, szombaton ugyanis ottani erdőkben folytatódna a küzdelem. Az egyik opció, hogy Yorkshire környékén folyna a verseny, és Carlisle-ban lenne a cél, a másik változat, hogy Carlisle-ban volna a rajt és a cél is, kvázi körszakaszt teljesítenének.

Vasárnap több mint száz mérföld volna a penzum Dél-Skóciában, mielőtt hétfőn egy hetven mérföld körüli fináléval érne véget a verseny Carlisle vagy Kielder környékén.

Ez volna a verseny 12. kiírása, egyben a több mint háromszáz erdei mérföldes távjával a legnagyobb verseny Nagy-Britanniában több mint két évtizede.