Az Euroformula Openben versenyez idén Billy Monger, akinek 2017 nyarán egy F4-es baleset után mindkét lábát amputálni kellett. A pilóta tavaly a brit F3-ban versenyzett, 2019-től pedig szintet lép.

 

Az egész motorsportvilág megismerte 2017-ben Billy Monger nevét, aki egy brit F4-es versenyen szenvedett annyira súlyos lábsérüléseket, hogy a két alsó végtagját amputálni kellett.

A fiú azonban nem adta fel a reményt, hogy újra visszatérjen a versenyzéshez, így egy speciális kialakítású autóval már 2018-ban újra száguldott a brit F3-ban, ahol több dobogós helyezést is szerzett, és végül a bajnoki tabella hatodik helyén zárt.

Az ambiciózus tehetség célja az volt, hogy idén a Forma-1-es futamok betétprogramjaként szereplő nemzetközi F3-as mezőnyben versenyezzen, ám akkor sem keseredett el, amikor kiderült, hogy ebben a kategóriában nem kap pilótaülést.

Kitartásának köszönhetően ugyanis megállapodott a Carlin-istállóval, hogy a Euroformula Openben versenyezzen tovább, ami félig-meddig az azóta megszűnt európai F3-as sorozat utódjának tekinthető.

Monger már nagyon várja, hogy megmérettesse magát a kilenc fordulóból álló bajnokságban, és hogy bebizonyítsa, amputációja ellenére magasabb szinten is helyt tud állni:

„Egy évad elején mindig a bajnoki cím a célom, és ez most sincs másként – ezt veszem célba. Tudom, hogy a csapattársaim már néhány éve ebben a kategóriában szerepelnek, de azt remélem, amint megszokom az autót, nyerhetek futamokat.”