Óriási tömegbalesetet hozott a NASCAR Daytona 500-as versenye, melyben nem kevesebb, mint 21 autó ütközött össze. Alic Almirola és David Ragan hálát ad a sorsnak, hogy a látványos bukás során nem sérült meg.

 

Elképesztő jelenetek borzolták a kedélyeket a Daytona 500-on, ahol tíz körrel a vége előtt Paul Menard a falnak lökte Matt DiBenedettót, ezzel pedig kezdetét vette a dominóeffektus, és 21 versenyző törte össze autóját.

Köztük volt Aric Almirola is, aki attól tartott, megismétlődhetnek a 2017-es kansasi történtek, amikor súlyos hátsérülést szenvedett. Elmondta, csak a szerencsének köszönheti, hogy ép bőrrel megúszta a tömegkarambolt:

„Volt olyan pillanat, amikor azt hittem, átrepülök egy másik autó tetején. Az ismétlést nézve minden nagyon hasonló volt a kansasihez. Szerencsére sértetlenül jöttem ki az egészből, szóval minden jól alakult.”

Csodával határos módon nemcsak Almirola nem szenvedett sérülést, hanem rajta kívül senki más sem, ami a balesetben szintén érintett David Ragan szerint egyértelműen azt mutatja, megfelelőek a NASCAR biztonsági intézkedései:

„A másodperc tört része alatt beszorultam a 10-es autó alá – de ilyenek a superspeedwayen rendezett versenyek. Viszont nem tudom eléggé megköszönni a NASCAR-nak a biztonsággal kapcsolatos erőfeszítéseit.”

„Amikor ilyen nagy karambolba keveredsz, látod a füstöt, látod a szikrákat, össze-vissza csapódsz, de végig tudatodnál vagy. Nem túl kellemes élmény 200 mérföld per órás sebességgel a betonfalnak csapódni, de a NASCAR biztonsági egysége káprázatos munkát végzett.”