A kétszeres Európa-bajnok Kiss Norbert, a Tankpool24-Mercedes magyar pilótája a gyorsasági kamion Eb Hungaroringen sorra kerülő hétvégi második versenyhétvégéjén győzni szeretne.

 

A téli holtszezonban több változás is történt a 34 éves pilóta körül: visszahívta maga mellé azon magyar szakembereket, akikkel közösen nyert Eb-t 2014-ben és 2015-ben, másrészt a német csapat műhelyét is sikerült Magyarországra költöztetni.

Kiss versenykamionját ebben az évben már Kecskeméten készítik fel, igaz, a motorfejlesztéssel kapcsolatos minden tevékenységet változatlanul Németországban végzik.

A kamion Eb idei szezonjának első négy futamára május utolsó hétvégéjén került sor Misanóban, Kiss pedig több mint másfél év, 2017 októbere után tudott újra versenyt nyerni, a hétvége harmadik, a vasárnapi versenynap első futamán aratott magabiztos győzelmével.

Kiss Norbert az összetett harmadik helyén áll, a Hungaroringen, saját közönsége előtt pedig mindenképpen szeretne futamot, futamokat nyerni:
"A hazai verseny minden évben a legfontosabb esemény számomra, főleg idén, amikor egyedüliként képviselem Magyarországot, ami hatalmas felelősség".

Hozzátette, néhány új alkatrészt beépítenek a versenygépébe, ezeket pénteken próbálják ki először. A céljuk, hogy a súlypont hátrébb helyezésével optimálisan fusson a kamion.

A kamion Eb itteni versenyhétvégéjén szombaton 11 órától időmérő edzést, 14 órától az első, 16.30-tól pedig a második versenyt rendezik meg. Vasárnap 10.30-tól újabb időmérő edzése, majd a hétvége harmadik futama következik 14 órakor, a negyedik, utolsó viadal 16.30-kor rajtol.