A héten bemutatták a Mercedes Formula E-re készített autóját, amellyel a német gárda a 2019–2020-as szezonban versenyez. A márka vezetői azonban tudják, nem számíthatnak azonnali sikerekre.

 

Óriási várakozás előzi meg a Mercedes bemutatkozását a Formula E-ben, az ikonikus márka ugyanis hatodik éve sikert sikerre halmoz az F1-ben, így mindenki kiugró eredményekre számít az új területen is.

A németek sportprogramját irányító Toto Wolff azonban lehűtötte a kedélyeket, és figyelmeztetett, újonc csapatként irreális lenne azt várni tőlük, hogy kapásban labdába rúgnak a legjobbak mellett:

„Vannak csapatok és gyártók, akik már évek óta a Formula E-ben szerepelnek, túlvannak a tanulási fázison, és sikeresek.”

„Nekünk nincsenek ilyen tapasztalataink, csupán egy tanulóév van a hátunk mögött a HWA-val, amelynek az erőforrásai korlátozottak voltak. Belépőként kezeljük tehát az előttünk álló szezont, és egyáltalán nem vesszük biztosra a sikereket.”

„Persze, ha meglepjük magunkat, és sikerül kiugró eredményeket elérni, például bekerülni a top ötbe, annak örülni fogok. De az biztos, hogy az első szezonunkban nem erre számítunk.”

Wolff egyébként azt is őszintén elismerte, hogy amikor bő hat évvel ezelőtt elindult a Formula E, nem jósolt nagy jövőt az elektromos formulasorozatnak, ami mára annyira kinőtte magát, hogy megkerülhetetlen lett a nagyobb gyártók szemében.

„A kezdetekben tényleg nem hittem az áttörésben. Amikor életre hívták a bajnokságot, nem sok esélyt adtam a túlélésére. De az esélyekkel ellentétben a sorozat egyre csak nő és nő. A Mercedes szemében igazán vonzó egy teljesen elektromos sorozat.”

„A nézőknek szintén vonzó, hogy városokban rendezik a versenyeket – a Formula E nem a keményvonalas motorsport-rajongóknak szól, sokkal inkább a szélesebb néptömegeknek.”