Miután Felipe Massa 2017 végén búcsút intett a Forma-1-nek, egy év pihenő után a Formula E-ben kezdett versenyezni, ám a 2018–2019-es évad nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

 

A Formula E mezőnyében az egyik legnagyobb névnek számító Felipe Massa mindössze a tabella 15. helyén végzett élete első idényében, így nem lehet elégedett az események alakulásával.

A 11-szeres F1-es futamgyőztes legjobb eredménye a Monacóban elért harmadik hely volt, ezen kívül viszont csak ötször szerzett pontot, így esélye sem volt beleszólni a legjobbak küzdelmébe.

Némileg vigasztalhatja, hogy a Formula E sajátosságai miatt mások is nehezen éreztek rá a merőben új sorozatra, így a most megszerzett tapasztalatokat talán a következő évadban kamatoztatni tudja.

„Örülök, hogy ebben a bajnokságban szerepelek, a tabellán elért helyezésemnek azonban már korántsem."

"Ez nem jelenti azt, hogy lassú voltam, mert ez nem igaz. Sőt, ha az autó tempóját nézzük, összességében nem futottam rossz szezont.”

„De rengeteget tanultam, és sokkal felkészültebben várom a jövőbeli küzdelmeket. Már csak azt remélem, hogy az autónk is sokkal versenyképesebb lesz.”

Ahogy Massa utalt rá, csapata, a Venturi nem volt mindig a helyzet magaslatán, és ezt az istállót irányító Susie Wolff is elismerte:

„Felipe nem ért volna el ilyen kiemelkedő karriert, ha nem lenne meg a képessége ahhoz, hogy kapásból gyors legyen egy új bajnokságban."

"Sokszor nem tudtunk neki megfelelő autót biztosítani, ezért a következő évadban szeretnénk fejlődni.”