A WTCC egyhónapos szünetében sem tétlenkedik Michelisz Norbert, aki a múlt hétvégét a zandvoorti TCR Beneluxon töltötte a Honda felkérésére. A magyar versenyző saját blogján osztotta meg érzéseit az eseménnyel kapcsolatban, miután minden versenyen trófeát nyert.

 

 Szokás szerint idén is elég különös versenynaptárt állítottak össze a WTCC-ben, melyben a három hónapos (április, május, június) nagyüzem után júliusban és augusztusban is egy-egy teljes hónap pihenő vár a versenyzőkre.

Michelisz Norbert azonban nem akarta semmittevéssel tölteni az első „nyári szünetet”, így örömmel fogadta el a Honda felkérését, hogy szerepeljen a TCR zandvoorti hétvégéjén. A magyar versenyző mindhárom futamot dobogós helyen zárta, sőt az egyiket meg is nyerte, ám mint blogjában elismerte, nem csak a sikerek miatt emlékszik vissza szívesen a múlt hétvégi eseményre:

„Nosztalgikus hangulatba kerültem Zandvoortban. Hasonló volt a körítés, mint amikor még az Európa-kupában versenyeztem: nem boxban voltunk, hanem sátrakban, nem mi voltunk a főattrakció, hanem a DTM, nem volt akkora a tét és az elvárás. Előjöttek bennem az emlékek a régi zengős évekről, úgyhogy eleve jó hangulatban készültem a versenyre.”

Noha Michelisz hétvégéje nem indult zökkenőmentesen, mivel egy technikai hiba miatt alig tudott megismerkedni új autójával, így is bizonyította klasszisát, hiszen kétszer harmadik, egyszer pedig első lett a futamokon. Bevallotta, nem számított rá, hogy ennyire jól megy majd neki a TCR-ben:

„Előzetesen nem számítottam rá, hogy ilyen jól sikerül majd a TCR Beneluxos kaland, a pénteki nehézségek után meg főleg nem. Ilyen nagy szünetek már nem sűrűn lesznek a versenynaptárban, ezért ha érkezik a jövőben is felkérés, elsősorban attól függ a döntés, hogy be tudom-e illeszteni a programomba. Ha igen, szívesen vállalom az ilyen kihívásokat!”