A Formula-1-es világbajnok Jenson Button a saját ifjókorát és jelenlegi feladatköreit egyesítve segít a Rocket Motorsport ismételt térképre helyezésében.

 

Feltámad a Rocket Motorsport, amelyben Jenson Button megkezdte a gokartos karrierjét, sőt, amelyben az édesapja, John egyengette olyanok pályakezdését, mint Lewis Hamilton, Will Stevens, Oliver Rowland és James Calado.

Jenson Button ráadásul most a nevét is adja a projekthez, hiszen a csapat új teljes elnevezése Jenson Team Rocket RJN lesz, miközben húszévnyi Nissan-együttműködés után immár a Honda látja el motorokkal az istállót, hiszen JB a Honda nagykövete.

Az ötfutamos Blancpain GT Series Endurance Cupba benevező Jenson Team Rocket RJN főszereplője így nyilatkozott:

"Nagyszerű dolog részt venni ebben az új kalandban, és feltámasztani a Rocketet. Biztos vagyok benne, hogy a mai versenyzők közül sokan emlékeznek e névre még a gokartos idejükből, és nagyon remélem, hogy az új tehetségeknek is kiváló táptalajt nyújtunk majd, immár GT-s endurance csapatként.

A Honda nagyköveteként pedig az is nagyszerű, hogy a Hondát is bevonhatjuk e sorozatba, amely remélhetőleg kiteljesíti a projektünket."

A csapatnév tehát megvan, ám a pilóták egyelőre nincsenek, őket később nevezik majd. Mindenesetre a Honda tavaly már bemutatkozott a kategóriában, amikor az olasz JAS neve alatt versenyzett Spában - annak a brigádnak tagja volt a Buttonhoz hasonlóan ex-F1-es olasz Riccardo Patrese is, aki 12 évnyi szünet után versenyzett ismét.