Nagy reményekkel vágott neki Sébasiten Buemi a Formula E aktuális idényének, ám az elmúlt évekkel ellentétben a Renault e.dams ezúttal nincs a helyzet magaslatán. A svájci versenyző reméli, hamarosan megindulnak felfelé.

 

A Formula E korábbi bajnoka, Sébastien Buemi a sorozat aktuális kiírásában nem tudta hozni korábbi formáját, így 80 pontos lemaradásba került a bajnokságot vezető Jean-Eric Vergne-hez képest.

A svájci a 2017-2018-as kiírásban még versenyt sem nyert, ami a Renault e.dams gyengébb teljesítményére is visszavezethető. Buemi legalább annak örülhetett, hogy a legutóbbi, berlini versenyen a dobogóért harcolhatott.

„Nem voltunk azonos ligában az első két helyezettel, és végül ahhoz sem volt meg a tempóm, hogy a harmadik helyet megszerezzem Jean-Eric elől. Miután Rómában hatodik, Párizsban ötödik lettem, most még egy hellyel előrébb végeztem, de eddig nem lehetek elégedett ezzel a bajnoksággal.”

„Azok után, hogy olyan sok versenyt nyertem ebben a sorozatban, nehéz elfogadni, hogy 12 pontot szerzek egy futamon, de erre sem szabad legyinteni. Csak koncentráltabbnak kell maradnunk az utolsó fordulókban.”

A Renault csapatfőnöke, Jean-Paul Driot elismerte, hogy nincsenek olyan kirobbanó formában, mint a bajnokság korábbi kiírásaiban, de biztosak benne, hogy hamarosan visszatérnek a győztes ösvényre.

„Berlinben már jobb volt a helyzet, de még mindig van, ami hátráltatja Sebet. Az időmérőn azt hitte, hogy nagyobb kockázatvállalás nélkül is bejut a legjobb ötbe, viszont ilyen szoros versengés során ezt nem lehet megtenni.”

„Amikor nincs meg a tökéletes összhang, könnyebb hibázni, és az emberek megint elkezdik mondogatni, hogy itt egy újabb hiba. Ezt próbálja elkerülni, de néha ezen múlik a top ötbe kerülés. Most 51 ezredmásodperc hiányzott.”