Két hely felszabadul a WTCR-ben szereplő Hyundainál a következő idényben, és már ki is derült, hogy Michelisz Norbertékhez a brazil Augusto Farfus, valamint a holland Nicky Catsburg csatlakozik.

 

Az első Hyundaijal töltött idény után Yvan Mullerék YMR-istállója a Cyan Racinggel egyesíti erejét, így a koreai gyártónál 2019-ben felszabadult két ülés.

Egy ideje már folynak a tárgyalások, kik csatlakozhatnak Michelisz Norberthez, valamint a WTCR első bajnokához, Gabriele Tarquinihez, december elejére azonban megköttetett a megállapodás: Augusto Farfus és Nicky Catsburg vezet majd a Hyundai színeiben.

A brazil Farfus 2006 és 2010 között a WTCC-ben, 2012 és 2018 között pedig a DTM-ben szerepelt, emelett pedig GT- és megbízhatósági versenyeken is indult. Most elérkezettnek látta az időt, hogy új fejezetet nyisson karrierjében:

„Nagyon elégedett vagyok az eddigi pályafutásommal és a sikereimmel a GT-osztályokban, ám figyelve a WTCR-ben zajló küzdelmet, már nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok a mezőnyhöz.”

„Igazi kihívás lesz ez számomra, mert nem vezettem még TCR autót, sőt első kerék meghajtású kocsival is 2006-ban versenyeztem legutóbb.”

A korábban szintén a WTCC-ben versenyző Catsburg Farfushoz hasonlóan izgatottan készül a következő szezonra:

„Figyelemmel követtem a legtöbb 2018-as WTCR-futamot, és nem tagadhatom, nagyon szerettem volna csatlakozni a mezőnyhöz 2019-ben. Korábban Gabrielével és Augustóval is dolgoztam együtt, Norbival pedig a WTCC-ből ismerjük egymást jól.”