Óriási baleset borzolta a kedélyeket az F3 monzai fordulóján, a horrorbukást szenvedő Alex Peroni azonban néhány nappal később elhagyhatta a kórházat, így Ausztráliában folytatja rehabilitációját.

 

Megfagyott a vér az emberek ereiben, amikor azt látták, hogy az F3 szombati futamán Monzában egy kerékvető megdobja Alex Peroni autóját, amely aztán legalább 5-6 méter magasságból csapódik vissza fejjel lefelé a gumifalba, majd a kerítésbe.

A horrorbukást látva sokan rögtön a legrosszabbra gondoltak, ezért is volt nagy megkönnyebbülés, amikor a 19 éves versenyző a saját lábán hagyta el a helyszínt, és szállt be az orvosi kocsiba.

Később megállapították, agyrázkódást, és kisebb csigolyatörést szenvedett, így számára befejeződött az évad, ám a baleset következményei még így is jóval enyhébbek voltak, mint arra számítani lehetett.

Ráadásul pár nappal a bukás után Peroni elhagyhatta a milanói kórházat, és hazarepült Tasmániába, hogy ott folytassa rehabilitációját – ezt menedzsere, David Quinn is megerősítette:

„Bár Alex jó hangulatban van, és szeretne a lehető leghamarabb visszatérni a versenyzéshez, most a tökéletes gyógyulása élvez prioritást, és ez időigényes folyamat. Ezért mindenkinek – beleértve Alexet is – türelmesnek kell lennie.”