A héten kihirdették azon szerencsések névsorát, akik közül a hivatalos F1-es Esport szimulátor-bajnokság csapatai választhatnak a július 17-i drafton. A 42-es listán két magyar játékos neve is szerepel.

 

Egyre nagyobb érdeklődés övezi világszerte az F1 hivatalos Esport-bajnokságát, amelyben idén már a világbajnoki sorozat mind a tíz csapata képviselteti magát.

A tavalyi kvalifikációhoz képest 65 százalékkal többen, 109 ezren szálltak harcba a világ minden részéről azért, hogy eljussanak idáig, és lehetőséget kapjanak rá, hogy felhívják magukra a csapatok figyelmét.

A 42-es draftlistán főleg a nagyobb nemzetek képviselői szerepelnek, de beférkőzött a legjobbak közé két magyar is: Puki István, valamint a teljes mezőny legfiatalabb tagja, a mindössze 16 éves Szabó-Kónyi Bence.

A csapatok július 17-én választják ki azokat a versenyzőket, akikkel a szeptember és december között megrendezendő négy esemény 12 versenyét meg szeretnék vívni az 500 ezer dollár összdíjazású bajnokságban.

A hivatalos F1-es Esport-bajnokságot irányító Julian Tan elmondta, már alig várja, hogy kezdetét vegye a draft, aztán pedig a versengés:

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy több, mint 100 ezer jelentkező versengett a 2019-es Pro Draftért – ez mutatja, mennyire megnőtt az érdeklődés az esport programunk iránt.”

„Ez az év monumentális lesz atekintetben, hogy megdupláztuk a pénzdíjat, és most először mind a tíz F1-es csapat képviselteti magát a megméretésen. Már alig várjuk, hogy a világ legjobb szimulátoros versenyzői összecsapjanak.”