Az F1-es Alfa Romeo tartalék versenyzője, Marcus Ericsson nem vette jó néven, hogy feleslegesen rángatták el Spába, miközben futama lett volna az IndyCar portlandi fordulóján.

 

A Belga Nagydíj csütörtökjén nagy felhördülést okozott, amikor Marcus Ericsson megjelent a paddockban, a svédnek ugyanis az Egyesült Államokban lett volna jelenése, hogy a hétvégén az IndyCarban versenyezzen.

F1-es jelenlétét ezért eleinte sokan azzal indokolták, hogy biztosan ő versenyez majd az izomhúzódással nyűglődő Kimi Räikkönen helyett, és később kiderült, maga a svéd is abban a tudatban utazott Belgiumba, hogy helyettesítenie kell kollégáját.

Ám miután kiderült, hogy a finn egészségügyi problémája korántsem olyan vészes, mint eleinte hitték, Ericsson dühösen vette tudomásul, hogy tulajdonképpen a semmiért kellett kihagynia egy fontos futamot az IndyCarban.

„Nekem azt mondták vészhelyzet van, és nagy az esély arra, hogy nekem kell versenyezni. De úgy tűnik, Kimi állapota elsőre rosszabbnak tűnt, mint valójában. Pedig előtte még azt mondták, nagyon valószínűtlen, hogy képes lesz versenyezni.”

„Természetesen bosszantó, hogy emiatt hagytam ki a portlandi versenyt az IndyCarban. Az új szerződésemért harcolok a tengerentúlon, és ehhez minden egyes esélyt meg kell ragadni ahhoz, hogy bizonyítsd rátermettségedet.”

„Nem ideális a helyzet, de korábban tényleg akkora volt az esélye annak, hogy be kell ugranom Kimi helyett, hogy mindenképp ott kellett lennem Spában. Néha sajnos megesik az ilyen.”