„Úgy tűnt, hogy az utolsó kör soha nem ér véget – idézte a Toyota motorsportigazgatóját, Rob Leupent a motorsport.com. – Nehéz szavakkal leírni, mit éreztünk akkor. Egyszer csak Kazuki szólt a rádión, hogy elszállt a motorerő, és bár a versenymérnöke azonnal utánanézett a dolognak, az adatokból semmi nem látszott. Nagyon nehéz lenyelni mindezt.”

Noha végül az 5-ös számú Toyota nyitotta meg a lehetőséget az Audi előtt a dobogó felé vezető úton, a csapat pilótája, Oliver Jarvis elmondta, a rivális drámája miatt nem tud szívből örülni az eredménynek: „Fura érzés volt a dobogón állni, szívesebben láttam volna ott a toyotás srácokat. Az ember nem így szeretne feljutni a pódiumra, teljesen ledöbbentett, ami velük történt. Ezer versenyt is rendezhetnek még, de biztos, hogy egyik sem zárul még egyszer ilyen drámaian. Tényleg, ki hiszi el, hogy egy motor, turbó vagy bármilyen alkatrész épp 23 óra 57 percig tart ki? Sokkal inkább gondolok most a Toyotára, mint a saját sikerünkre.”

A győztes Porschét vezető Romain Dumas szintén riválisairól ejtett szót elsőként: „Mindnyájan sajnáljuk a Toyotát, de amikor ezüsttálcán nyújtják át a győzelmet, egyszerűen el kell fogadnod. Még fel sem fogtuk, mi történt, de erre a versenyre mindenki örökké emlékezni fog.”