A DTM 2010-es bajnoka, Paul di Resta szerint rég volt olyan izgalmas és magas színvonalú versengés a DTM-ben, mint idén, ám érzése szerint a sorozat irányítói a pozitív változásokkal késtek egy ütemet, mert a Mercedest már nem lehet meggyőzni arról, hogy ne távozzon az idény végén.

 

Valósággal sokkolta a DTM mezőnyét és rajongóit a Mercedes tavalyi bejelentése, amely szerint a stuttgarti márka a 2018-as idény végén távozik a sorozatból, és a Formula E-be nyergel át.

Pedig a DTM időközben már megkezdte saját „korszerűsítési” folyamatát, és egy sor olyan intézkedést tett, amellyel csökkentette a költségeket, javította a szurkolói élményt és a pályán zajló versengést is érdekesebbé tette.

A sorozat hockenheimi idénynyitója is remekül sikerült, de a Mercedes színeiben versenyző Paul di Resta szerint ez már eső után köpönyeg:

„Mindig nagyszerű izgalmas és fair küzdelmeket látni a pályán, épp erre volt szüksége a DTM-ben. De hogy őszinte legyek, valószínűleg ez már kicsit túl késő az elmúlt évek szabályai után. Viszont legalább eljutottunk a kívánt szintre. A túlélés kulcsfontosságú, a sorozatnak folytatódnia kell.”

Jelen állás szerint jövőre csak az Audi és a BMW indít csapatot a DTM-ben, a kategória irányítói mindazonáltal nagy erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy a két gyártó mellett privát alakulatok is felbukkanjanak a mezőnyben.

Di Resta szerint a DTM-nek elég vonzónak kell lennie a csapatok szemében, hiszen még mindig a világ második legrangosabb sorozatnak számít:

„Véleményem szerint még mindig ez a legjobb bajnokság a Forma-1 után. Hogy ez ezután is így lesz-e, csak az idő tudja megmondani.”