Nyert hat olimpiai aranyérmet, győzött brit autóversenyen, versenyzett Le Mans-ban, a Silverstone Classicen azonban újonc lesz Chris Hoy.

 

Régi mulasztásának tesz eleget júliusban Sir Chris Hoy.

A hatszoros olimpiai bajnok a kerékpáros pályafutása befejeztével átállt az autóversenyzésre, 2014-ben a brit GT-bajnokságban vezetett, 2015-ben a European Le Mans Seriesben győzött is, 2016-ben a 17. helyen végzett a Le Mans-i 24 óráson.

Idén a felfutó Masters Endurance Legends-sorozatba száll be, amely július 20. és 22. között a Silverstone Classicen rendezendő futamaira nevez.

„Szégyellem, de még sosem jártam a Classicen – nyilatkozta Hoy. – De most nagyon izgatott vagyok, mert mindenki mondja, hogy az összes pillanatát élvezni fogom.“

Hoy egy KMP“-es kategóriájú Courage LC75-öst vezet majd, amely 2007-ben versenyzett már Le Mans-ban, például az egykori Formula–1-es pilóta, az orosz Vitalij Petrov ment vele, ám váltóhiba miatt nem ért célba.

A rajtlista még nem teljes és főleg nem hivatalos, de az Endurance-sorozat első vesrenyét Spában tavaly Nicolas Minassian nyerte meg egy Peugeot 908X-szel.