A hét elején Lengyelországban folytatódott Fernando Alonso dakaros felkészülése, és a kétszeres F1-es világbajnok továbbra is egyre többet tanul a terepralizásról a Toyota Hilux volánjánál.

 

Tovább folytatódik Fernando Alonso dakaros programja, amely ha jól sikerül, akkor a spanyol klasszis akár már a 2020-as, Szaúd-Arábiában megtartott versenyen is rajthoz állhat.

A kétszeres F1-es világbajnok augusztusban a namíbiai sivatagban tesztelt a Toyota Hilux-szal, a hét elején pedig Lengyelországban száguldott a Baja Poland helyszínén. A multifunkcionális versenyző hétfőn és kedden több, mint 700 kilométert tett meg, és elégedetten értékelt:

„Minden tekintetben pozitív néhány napot teljesítettünk Lengyelországban, ahol több különböző terepen is szereztem tapasztalatot. A felkészülésem ilyen korai szakaszában minden egyes megtett kilométer hasznos, és örülök, hogy az eredetileg tervezettnél is többet tudtam menni.”

„Nagyszerű érzés a Toyota Gazoo családhoz tartozni, amely a motorsport több különböző szakágában is lehetőséget biztosít nekem. Nagyon élvezetes volt vezetni a Hiluxot, eddig minden tesztet igazán élveztem vele.”

A Toyota csapatfőnöke, Glyn Hall elmondta, mély benyomást tett rá, Alonso milyen hamar képes alkalmazkodni a különböző kihívásokhoz, és ezt a lengyelországi teszt is bizonyította:

„Ezúttal teljesen más terepen vezetett, mint néhány hete Namíbiában. Mivel nagyon intenzív tesztprogramot bonyolítunk Fernandóval, inkább a minőségi kilométerekre koncentrálunk ahelyett, hogy csak menjünk vaktában.”

„Fernando azonban még így is az eredetileg tervezett táv kétszeresét meg tudta tenni, ami tökéletesen demonstrálja, milyen hamar akklimatizálódott, és milyen gyorsan megszokta a Hiluxot.”

Az első tesztek után Alonso jövő héten abba is belekóstol, milyen versenykörülmények között vezetni, mert Lichtenburgban részt vesz a dél-afrikai tereprali-bajnokság aktuális fordulóján, amelyen vendégindulóként szerepel, ám eredményei nem számítanak majd bele a végelszámolásba.