A Forma-1-től 2016 végén visszavonult Jenson Button ettől az évtől a Super GT-ben szerepel, ahol csapattársával, Naoki Yamamotóval vezeti is a bajnokságot. A sorozat eddig messzemenőkig beváltotta a hozzá fűzött reményeket.

 

A McLaren küszködése miatt Jenson Button F1-es karrierje szomorú véget ért 2016 végén, amelyet csak tetézett, hogy 2017-es monacói beugrása is a lehető legrosszabbul sült el: ütközéssel és kieséssel.

A brit az utolsó években teljesen felőrlődött a világbajnoki sorozatban, és nagyon vágyott már egy olyan sorozatra, ahol kevesebb kötelezettség és több siker várja.

A Super GT tökéletes terepnek ígérkezett, így Button alá is írt 2018-ra a Hondához, amellyel idény valóban szép sikereket ér el. Csapattársával, Naoki Yamamotóval a múlt hétvégén Szuzukában már idei második dobogós helyezését ünnepelte, és stabil teljesítményüknek köszönhetően vezetik is a bajnokságot.

A 2009-es F1-es világbajnok elmondta, remekül érzi magát a bőrében:

„Minden nagyszerű! Nagyon szerettük volna megnyerni a legutóbbi versenyt, de igazán szoros itt a küzdelem. Így is begyűjtöttünk jó néhány pontot, vezettünk a bajnokságot, így nem is kívánhatnék többet. Nagyon boldog vagyok!”

„Nagyon nehéz boldogulni ezekkel az autókkal. Például a keményebb gumikat alig tudtam felmelegíteni, mert a biztonsági autó nagyon lassú. Az egyenes előtt nagy volt a túlkormányzottság, így majdnem megpördültem, szóval nem könnyű.”