Csak a csodának köszönheti Sophia Flörsch, hogy túlélte hétvégi makaói horrorbukását, az FIA így mindent megtesz azért, hogy kivizsgálja, miként lehetne biztonságosabbá tenni az utcai pályát.

 

Borzasztó balesetet szenvedett a 17 éves Sophia Flörsch, mikor a legendás makaói F3-as futam rajtja után óriási sebességgel csapódott a pályát övező védőkerítésbe.

A német hölgy autója a levegőben megpördült, majd 250 körüli tempóval vágódott a fotósoknak kijelölt területre, így a balesetben többen is megsérültek.

Flörsch csodával határos módon eszméleténél volt a becsapódás után is, ám a kórházba szállítást követően kiderült, hogy eltört a gerince, így meg kell műteni.

A brutális baleset az egész motorsportvilágot sokkolta, és a Nemzetközi Automobil Szövetség, az FIA elnöke, Jean Todt azonnali vizsgálatot rendelt el:

„A Makaóban történt súlyos baleset után az FIA minden segítséget megad az érintetteknek, valamint kielemzi az eseményeket. Alaposan megvizsgáljuk a helyzetet, és megtesszük a szükséges lépéseket. Minden sérültnek mihamarabbi felépülést kívánok.”

Az első hírek szerint Flörsch több, mint hétórás műtétje jól sikerült, arról azonban nincs információ, milyen további következményekkel jár a súlyos sérülés.