Az F1-es Red Bull-istállóval szorosan együttműködő Aston Martin nagyon szeretné, ha a 2020-as Le Mans-i 24 óráson Max Verstappen lenne az egyik versenyző a Valkyrie hiperautó volánja mögött.

 

A WEC-ben mindenki izgatottan készül a 2020–2021-es szezonra, a szabályváltozások értelmében ugyanis az eddigi topkategóriát, az LMP1-et felváltják az úgynevezett hiperautók.

Ezek a modellek a gyártók utcai csúcsautóinak sportosabb verziói lesznek, és a Toyota mellett már az Aston Martin is jelezte érdeklődését az Adrian Newey által tervezett Valkyrie-vel.

Ahogy Newey szerepvállalása is mutatja, a brit márka szorosan együttműködik a Red Bull-lal, ezért azt szeretnék, ha a 2020-as Le Mans-i 24 óráson az F1-es csapat klasszisa, Max Verstappen is vezetné a különleges autót.

„Nagyon szeretném őt a volán mögött látni – mondta Andy Palmer, az Aston Martin vezérigazgatója. – Hivatalosan még nem kértük fel versenyzőnek, de nem is lehet kizárni ennek lehetőségét."

"A jövőben biztosan tárgyalunk róla. Hát nem lenne fantasztikus, ha összejönne?”

Palmer szerint a lehető legjobb ötlet volt néhány éve összefogni a Red Bull-lal, hiszen az Aston Martin az együttműködésnek hála olyan publicitást élvez, mint korábban soha:

„Lendületbe jöttünk, és tudjuk, merre tartunk. Ha az apró sikereket nagy sikerekké formálod, az valójában hatalmas siker. Úgy tűnik, a dolog egyszer csak elkezdtek remekül haladni.”

„Gondoljunk csak az F1-es Brit Nagydíj hétvégéjére, amelyen a Red Bull versenyzői, Daniel Craig és az Aston Martin közös kampányban vettek részt. Néhány éve ez elképzelhetetlen lett volna. És a hab a tortán, hogy Silverstone-ban a Valkyrie-t is a pályára vittük.”