Mick Schumacher csapata, a Prema hasonló áttörésre számít F2-es versenyzőjétől, mint tavaly, amikor a nyári szünet után nyújtott kiváló teljesítményének köszönhetően lett bajnok az F3-ban.

 

Döcögősen kezdődött Mick Schumacher idénye a Formula–2-ben, mert a hungaroringi forduló előtt a dobogó közelébe sem tudott kerülni, és mindössze 30 pontot kapart össze, miközben az éllovasok már bőven 150 körül jártak.

Az első jó eredményig egészen a magyarországi hétvégéig kellett várni, ahol a vasárnapi, fordított rajtrácsos futamon az első helyről indulva sikerült nyernie.

Tavaly az F3-ban is az évad második felében jött el neki az áttörés, és csapatfőnöke, a Premát irányító René Rosin idén is arra számít, hogy a kis Schumi ősszel mutatja meg igazán, mit is tud:

„Szerintem a hungaroringi győzelme fordulópont lehet, szóval továbbra is keményen dolgozunk, hogy minél többet fejlődhessen és tanulhasson, így elérjük azokat az eredményeket, amelyeket megérdemlünk.”

„A diadal nagy megkönnyebbülés volt mindenkinek, mert nehezen alakult a szezon első fele. Addig is megmutattuk ugyan, hogy van bennünk potenciál, de gyakran balszerencsések voltunk.”

„Ez az első hely tehát fontos lehet Micknek is a jövőre nézve. Mostantól leszegett fejjel kell dolgoznunk tovább, és minden apró részletet tökéletesíteni. Lépésről lépésre haladunk, most Spa van a célkeresztben.”

Tavaly az F3-ban épp a legendás belga helyszínen fordult meg Mick Schumacher szerencséje, hiszen ott győzött az idényben először, aztán további hét diadalának köszönhetően meg is nyerte a bajnokságot.

Az F2 állása 8 forduló után: 1. De Vries 196 pont, 2. Latifi 166, 3. Sette Camara 141, 4. Ghiotto 135, 5. Aitken 134, …11. Schumacher 45